MediaWatch

Kulturen i spil til at få flere penge i forhandlinger om finansloven

Op til forhandlingerne om næste års finanslov har regeringen penge i baghånden, som bl.a. kan gå til kulturområdet.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Der kan komme flere penge til kulturområdet i 2020, end der er lagt op til i regeringens forslag til næste års finanslov. Det skriver Altinget.

I forslaget er der nemlig lagt en forhandlingsreserve på 2,1 mia. kr. ind. Og det er regeringens ønske, at midlerne skal gå til "velfærd, herunder minimumsnormeringer, til uddannelse, til grønne prioriteringer og til kultur".

Det såkaldte omprioriteringsbidrag, som siden 2016 har dikteret besparelser på 2 pct. årligt på bl.a. kulturområdet, og som i 2020 bliver sløjfet for kunstneriske uddannelser og folkehøjskoler, vil ifølge altinget udgøre 50 mio. kr. på kulturområdet næste år.

"Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at et regeringsparti og tre støttepartier, der alle er gået til valg på at stoppe nedskæringerne på kulturen, skulle videreføre besparelserne. Det ville give os et alvorligt troværdighedsproblem," siger Zenia Stampe, kulturordfører for De Radikale, til Altinget.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs