MediaWatch

Regeringens støttepartier vil indføre ny skat på streaming

HBO, Netflix og andre streamingtjenester skal fremover betale en skat på 5 pct., hvis det står til regeringens støttepartier.

Foto: Elise Amendola/AP/Ritzau Scanpix

De Radikale, SF og Enhedslisten vil i forbindelse med de kommende finanslovsforhandlinger have indført en ny streamingskat på 5 pct.

Det skriver Politiken.

De Radikale peger på, at skatten skal lægges på abonnementsprisen, mens SF og Enhedslisten ikke har taget stilling til, hvorvidt skatten skal lægges på abonnementsprisen eller på streamingtjenesternes omsætning.

Det er blandt andre HBO og Netflix, der skal betale den nye skat. Ifølge De Radikale vil skatten årligt kunne indbringe 50 mio. kr., som skal gå til den eksisterende public service-pulje.

"De skal være med til at bidrage til et mangfoldigt mediebillede. Hvis man vil være her, skal man bidrage til fællesskabet," siger Jens Rohde, medieordfører hos De Radikale, til Politiken.

Kulturminister Joy Mogensen (S) mener, at det er for tidligt at tale om konkrete modeller, og hun afviser derfor, at den foreslåede skat bliver en del af finanslovsforhandlingerne.

Analyse: Streaming er blevet et milliardmarked i Danmark

Måling: Mere end hver anden streamer film på Netflix eller DR  

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs