MediaWatch

Tusinder protesterer i Moskva mod anholdelse af Ivan Golunov

36-årige Ivan Golunov, der arbejder for den uafhængige internetavis Meduza, nægter sig skyldig i anklagerne om narkohandel.

Politiet i Moskva anholdt flere af de demonstranter, som protesterede over sagen mod den russiske journalist. Foto: Alexander Nemenov/AFP/Ritzau Scanpix.

Demonstranter har stået foran det russiske indenrigsministerium og politiets hovedkvarter i Moskva i de seneste dage i protest mod anholdelsen af den russiske journalist Ivan Golunov. På Samme tid har knap 6300 journalister og mediefolk fra hele landet underskrevet et brev rettet til Indenrigsministeriet med en opfordring til øjeblikkeligt at løslade den 36-årige journalist.

Det skriver DR Nyheder.

Ivan Golunov arbejder for den uafhængige internetavis Meduza og er kendt for sit arbejde med at undersøge korruption blandt Moskvas embedsmænd. Lørdag blev han sat i husarrest for angiveligt at have forsøgt at sælge en stor mængde narkotika i Moskva.

"Hans sag er der naturligvis stor fokus på i journalistkredse, men også andre kulturpersonligheder som musikere, forfattere og skuespillere protesterer. Det, som måske er det ekstraordinære i denne sag, er, at Golunovs historie også er nået frem til de russiske statsmedier, og det er bestemt ikke en selvfølge. Selv nogle af de mest fremtrædende korrespondenter fra de statslige kanaler har udtrykt en vis undren over hans sag. Det bliver svært at tie den her sag ihjel, hvis det er det, staten er interesseret i," siger Matilde Kimer, Ruslandskorrespondent for DR, til DR Nyheder.

Ivan Golunov Journalist.jpg
Ivan Golunov. Foto: Vasily Maximov/AFP/Ritzau Scanpix.

Sagen har også fået opmærksomhed fra udlandet, hvor blandt andre den britiske udenrigsminister Jeremy Hunt har udtrykt bekymring over sagen, skriver DR Nyheder.

Norske Thorbjørn Jagland, generalsekretær for Europarådet, har anmodet den russiske indenrigsminister, Vladimir Kolokoltsev, om at indlede en undersøgelse af, hvad der er sket med Ivan Golunov.

"Jeg er meget bekymret over de meldinger, der kommer fra Moskva, om at undersøgende journalist Ivan Golunov er blevet udsat for vold og påført skade, mens han var i politiets varetægt i Moskva," udtaler Thorbjørn Jagland i en meddelelse.

Den 36-årige journalist har efterforsket korruption i højtstående kredse af embedsværket i Rusland.

Hans arbejdsplads Meduza har oplyst, at han har modtaget adskillige dødstrusler i forbindelse med sit arbejde. Mediet mener, at Ivan Golunov er forfulgt på grund af det, han laver.

Uafhængig journalist fra Rusland er fængslet i narkosag

Debat: Traditionelle medier har favoritstatus i politisk orienteringsløb

Russisk misinformation udeblev ved EP-valg

Amnesty: Myanmar anholder flere og flere journalister

Myanmar løslader 6500 fanger - herunder Reuters-journalister

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere