MediaWatch

Uafhængig journalist fra Rusland er fængslet i narkosag

Ifølge advokat til russisk anholdt journalist blev hans klient banket i fængslet. Han er lørdag på hospitalet.

Den mistænkte journalist, 36-årige Ivan Golunov, er kendt for sit arbejde med at undersøge korruption blandt Moskvas embedsmænd. Foto: Vasily Maximov/AFP/Ritzau Scanpix.

En russisk journalist er lørdag blevet sat i husarrest for angiveligt at have forsøgt at sælge en stor mængde narkotika i Moskva.

Den mistænkte journalist, 36-årige Ivan Golunov, arbejder for den uafhængige internetavis Meduza. Han er kendt for sit arbejde med at undersøge korruption blandt Moskvas embedsmænd.

Da han blev fremstillet for en dommer lørdag, nægtede han sig skyldig i anklagerne om narkohandel.

"Jeg har ikke begået nogen forbrydelser, og jeg er klar til at hjælpe efterforskerne. Jeg har ingen forbindelser til stoffer og har aldrig taget dem," sagde Golunov i retten, skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

Sagen mod journalisten vakte vrede blandt avisens tilhængere og journalister, der samledes uden for retsbygningen i Moskva.

Politiet har oplyst, at der er fundet stoffer i Golunovs taske og lejlighed. Hans tilhængere mener imidlertid, at det er blevet plantet der.

Pavel Chikov, der er advokat for Golunov, siger, at journalisten er blevet banket, mens han har siddet i fængsel siden torsdag.

I fængslet beklagede journalisten sig over, at han følte ubehag, oplyste politiet i en skriftlig erklæring.

"Efter en undersøgelse blev det besluttet at sende den anholdte på hospitalet," lyder forklaringen.

Chikov skrev tidligere på den krypterede platform Telegram, at lægerne konstaterede, at hans klient havde brækkede ribben, blå mærker og hjernerystelse.

Den 36-årige journalist har efterforsket korruption i højtstående kredse af embedsværket i Rusland.

Hans arbejdsplads Meduza har oplyst, at han har modtaget adskillige dødstrusler i forbindelse med sit arbejde. Mediet mener, at Ivan Golunov er forfulgt på grund af det, han laver.

Russisk misinformation udeblev ved EP-valg

Forsker: Ny EU-alliance skaber bekymring om fake news

Facebook før snarligt dansk valg: USA-valg var wakeupcall

Italiensk journalist retsforfølges af minister

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere