MediaWatch

Medieprofiler blev ikke valgt til Folketinget

Trods fremgang til Venstre blev tidligere udlands- og chefredaktør på Berlingske Anna Libak ikke valgt til Folketinget. Heller ikke netmediet Pio Pios chefredaktør, der stillede op for S, kom ind.

Ritzau Scanpix/Asger Ladefoged
Foto: Ritzau Scanpix/Asger Ladefoged

Folketingsvalget Grundlovsdag gav ikke Berlingskes tidligere chefredaktør og udlandsredaktør Anna Libak en plads i Folketinget. Det fremgår af valgresultatet.

"Venstre fik et rigtigt godt valg. Desværre rakte det ikke til at sende mig i Folketinget," skriver Anna Libak på sin kampagneside på Facebook.

Anna Libak er uddannet i russisk og samfundsfag fra Aarhus Universitet og har bl.a. arbejdet på Weekendavisen som samfundsredktør og litteraturredaktør og senere udlandsredaktør på Berlingske fra 2014. Hun forlod Berlingske i 2017, da hun ikke længere skulle være en del af chefredaktionen efter en periode som konstitueret chefredaktør.

Anna Libak stillede op i Nordsjællands Storkreds og fik 6.260 personlige stemmer, men det rakte altså ikke til en plads i Folketinget.

Heller ikke netmediet Pio Pios chefredaktør Jens Jonathan Steen blev valgt ind. Jens Jonathan Steen stillede op i Sydjyllands Storkreds for Socialdemokratiet og fik ifølge A4nu 3131 personlige stemmer.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere