MediaWatch

Kulturminister savner svar fra DF om Radio24syvs redning

Mette Bock havde tirsdag DF til møde om Radio24syvs fremtid, men DF er ukonkret ifølge ministeren. "Der er en finansieringsudfordring," siger Mette Bock (LA). (Opdateret)

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2019
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2019

Medarbejdere og faste lyttere af Radio24syv blev næppe klogere på radiokanalens fremtid efter et møde mellem regeringen og Dansk Folkeparti tirsdag.

Ifølge kulturminister Mette Bock (LA) har DF endnu ikke fremlagt noget konkret om, hvordan Radio24syv kan overleve.

Et lokalitetskrav i det nye udbud af radiokanalen FM4, som Radio24syv sidder på i dag, betyder, at Radio24syv ikke mener, at den kan fortsætte som kanal.

Parterne mødes igen onsdag, oplyser ministeren.

"DF tilkendegav, at de vil være med til at finde en løsning, så Radio24syv kan fortsætte i en eller anden form. Det var det, der var på det møde. Det var ikke særlig konkret," siger Bock.

Der er ikke lagt noget på bordet endnu, tilføjer hun. Men DF har luftet tanken om, at Radio24syv kan fortsætte som eksempelvis DAB-kanal.

"Vi undersøger gerne alle muligheder, men nu skal vi i første omgang have beskrevet, hvordan det kan se ud. Der er en finansieringsudfordring. Regeringen vil også gerne investere i ældre, i sundhedsvæsnet og uddannelse, så der er et pres på ressourcerne.Det er ikke bare sådan, at man finder 300-500 millioner kroner til en radiokanal," siger Bock.

Kravet om, at vinderen af udbuddet skal have over 70 pct. af sine ansatte 110 kilometer væk fra København, er blevet stærkt kritiseret for at være møntet på netop Radio24syv samt et brud på armslængdeprincippet om, at politikerne ikke styrer medierne.

DF er ikke klar til at genåbne udbuddet af radiokanalen FM4, slår partiet fast.

Bock betegner sig selv som "overrasket", da hun hørte meldinger om, at DF var villig til at redde Radio24syv - altså på andre vilkår end de nuværende.

"Jeg er helt åben over for at se på det. Jeg synes, at det er ærgerligt, at Radio24syv har meddelt, at de ikke vil byde ind. Men det er en ejers privilegium at beslutte, om man vil det på de vilkår, der er udbudt," siger hun.

(Opdateret kl. 15.42 med afsluttende afsnit og citat fra Mette Bock.)

/ritzau/

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere