MediaWatch

Mette Bock: Genåbning af FM4-udbud vil være "den bedste løsning"

Kulturministeren er i gang med at undersøge, om udbuddet af FM4-sendetilladelsen kan genåbnes. Dansk Folkeparti har åbnet en kattelem for, at Radio24syv kan videreføres.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, åbner i et debatindlæg i Jyllands-Posten op for, at Radio24syv kan drives videre eksempelvis som en DAB-kanal. Til Berlingske siger kulturminister Mette Bock (LA), at "den bedste løsning" efter hendes mening vil være at genåbne det igangværende FM4-udbud, som Radio24syv i sidste uge meldte pas på.

"Selvfølgelig, hvis juraen tillader det. Det vil være den bedste løsning, men det garanterer jo ikke, at Radio24syv vinder udbuddet. Min umiddelbare reaktion var, at det ikke ville være juridisk muligt at genåbne, men jeg er ved at få det undersøgt. Noget tyder på, at det godt kan lade sig gøre. Det vil da være fantastisk, hvis Dansk Folkeparti går med til det," siger Mette Bock til Berlingske.

Stridspunktet i FM4-udbuddet er især det geografiske krav, der er en del af udbudsbetingelserne. De foreskriver, at 70 pct. af de redaktionelle medarbejdere skal arbejde mindst 110 km uden for København. Og det har fået Radio24syv til at melde sig ud af kampen om den kommende sendetilladelse, der løber fra 1. november i år til udgangen af 2027.

Over for Jyllands-Posten fastholdt Kristian Thulesen Dahl i går, at partiet ønsker, at én af de to statsbetalte taleradioer – i dag P1 og Radio24syv – skal være placeret i den vestlige del af Danmark. Men han er samtidig åben for at diskutere en anden form for fremtid for Radio24syv – eksempelvis som DAB-kanal med public service-forpligtelser.

"Det kunne sagtens være med det perspektiv, at kanalen skulle ende med at være selvfinansieret. Måske kunne den eksistere i et par år eller tre – det er jo også til forhandling – i en mellemform, hvor den stadig har nogle public service-forpligtelser, til gengæld for at der også kommer lidt penge," sagde Kristian Thulesen Dahl i går til Jyllands-Posten.

Udbuddet af FM4-sendetilladelsen er skudt i gang. Der er frist for at byde ind på tilladelsen 20. maj.

DF er klar til at forhandle overlevelsesplan for Radio24syv

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere