MediaWatch

Nyuddannede DJ-medlemmers startløn er faldet

På to år er startlønnen faldet med 2000 kr. i gennemsnit. for fagforbundets medlemmer, når de begynder i deres første arbejde.

Flemming Leitorp/DJ
Tine Johansen, næstformand i Dansk Journalistforbund. Foto: Flemming Leitorp/DJ Foto: Flemming Leitorp/DJ

Den gennemsnitlige løn for et medlem af Dansk Journalistforbund, der begynder i sit første arbejde, lå i 2016 på 30.664 kr. om måneden uden pension. Det viser den seneste opgørelse over fagforbundets medlemmers løn, skriver Journalisten.

Det er 2000 kr. mindre end for to år siden, hvor startlønnen udgjorde 32.724 kr., og er nu på niveau med 2007, viser statistikken.

"Det er en kedelig tendens. Men det er ikke så overraskende, når man på nogle overenskomster har sat startlønnen ned med åbne øjne," siger Tine Johansen, næstformand i DJ, til Journalisten.

En række dagblade har sænket minimumslønnen med ca. 5000 kr. om måneden til omkring 25-26.000 kr. Det er blandt andet sket på Børsen, Jyllands-Posten og BT, skriver Journalisten. Det er dog stadig muligt for den enkelte medarbejder at forhandle sig til personlige tillæg.

Også inden for radio, tv, øvrige printmedier og kommunikation er startlønnen sænket markant, skriver Journalisten.

Undersøgelsen er baseret på dimittend-statistikken fra 140 nyuddannede DJ-medlemmer, hvilket er markant lavere end antallet af nyuddannede i branchen. Statistikken skal derfor læses med et vist forbehold, oplyser fagbladet.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere