MediaWatch

Britisk boghandlerkæde opgiver salg af e-bøger

Storbritanniens største boghandlerkæde sælger sin e-bogsforretning til japansk selskab.

Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto/arkiv

Storbritanniens største boghandlerkæde Waterstones dropper sit salg af e-bøger. Onlinedelen er blevet solgt til den japanske gigant inden for e-boghandel Kobo. Det skriver Berlingske Business.

Waterstones er med 275 butikker i England og Europa en sværvægter blandt boghandlerkæder. Selskabet var blandt de første i Storbritannien til at sælge e-bøger, men tidligere på ugen offentliggjorde virksomheden, at den indstiller sit salg af digitale bøger den 13. juni. I stedet overtager japanske Kobo onlinesalget dagen efter.

Flere har trukket sig

Ifølge BBC mener Waterstones' direktør James Daunt ikke, at boghandlerkæden kan give lige så god digital service som Kobo, skriver Berlingske.

Waterstones er den næste i rækken af boghandlerkæder og virksomheder, der overlader sit digitale salg til den japanske virksomhed. Både Sony, Tesco og WH Smith har de seneste par år gjort det samme.

Udmeldingen kommer desuden kort tid efter, den amerikanske boghandlerkæde Barnes & Noble ligeledes trak sig ud af markedet for e-bøger i Storbritannien.

Kobo blev etableret i slutningen af 2009 i Canada af boghandlerkæden Indigo Books and Music. I 2011 blev virksomheden solgt til japanske Rakuten for 315 mio. dollars og har i dag flere end fem mio. e-bøger og digitale magasiner i sit katalog.

Mere fra MediaWatch

Flertal skrider bag forslag om at droppe momsfritagelse

Efter en uvildig advokatundersøgelse har slået bunden ud på regeringens præmis om, at en EU-dom påtvinger indførelse af moms på bl.a. rettighedsvederlag, vil Konservative stemme nej til lovforslaget, som dermed står til at falde.

Le Gammeltoft stopper på Heartbeats

Aller Media bekræfter, at stifter og direktør for det digitale medie og bureau har valgt at opsige sin stilling. Le Gammeltoft har stået i spidsen for selskabet siden 2015.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs