MediaWatch

Dyrby: Sådan bør DR forandre sig

Som reaktion på debatindlæg fra bestyrelsesmedlem i DR, der argumenterer for et salg af TV 2, giver Michael Dyrby sine bud på, hvordan DR bør forandre sig.

DR bør ændre attitude, lave en mere enkel organisation og skabe mere drama.

Sådan lød opfordringen i et debatindlæg i Politiken i weekenden fra TV 2's tidligere nyhedsdirektør Michael Dyrby, som nu er selvstændig i virksomheden Dyrby&More og producent i Monday.

Indlægget er en reaktion på et debatindlæg i Politiken fra Dennis Nørmark , som er bestyrelsesmedlem i DR. I indlægget skriver Dennis Nørmark, at han mener, at TV 2 i det store og hele har udspillet sin rolle som statsejet public service-institution, og at staten bør sælge tv-stationen. Dennis Nørmark mener desuden, at TV 2 - i modsætning til DR - går fri af kritik og indblandingen fra politikerne.

Men ifølge Michael Dyrby bør Dennis Nørmark gribe i egen DR-barm, før han blander sig i ledelse og ejerskabet af TV 2.

"Tonen og selvopfattelsen hos DR har desværre udviklet sig til en os-mod-alle-de-andre-kultur. På gangene i DR Byen kan man ofte høre sætningen: ’Det var galt, da vi ingen seere havde, og nu, hvor det går godt, er det også galt’. En defensiv og småfornærmet attitude, der ikke skaber respekt. Kom i offensiven, og kom i gang med at levere et nyt bud på public service 2016. Den nuværende tolkning er stadig en udviklet kopi af TV 2’s tolkning," skriver Michael Dyrby.

Ifølge Michael Dyrby bør DR desuden lave en mere enkel organisation, fordi DR er "overadministreret", dele af ud sit arkiv af billeder og lyd og skabe mere drama, "uden at det koster 7-10 millioner per afsnit", skriver han.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs