MediaWatch

Nichemedie om bogbranchen lukker

Bogmarkedet er ifølge Politiken udkommet for sidste gang. Redaktør peger på manglende betalingsvillighed i branchen som en del af forklaringen.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Bogmarkedet, der skriver om den danske bogbranche, lukker. Det skriver Politiken.

Redaktør på mediet, Bjarke Larsen, forklarer lukningen med manglende betalingsvillighed i branchen.

"Der har generelt ikke været en villighed i branchen til at betale, hvad et medie som bogmarkedet reelt koster," siger Bjarke Larsen ifølge Politiken i en pressemeddelelse.

Bogmarkedet var ét af de medier, der fik afslag på at modtage redaktionel produktionsstøtte i 2016. Mediet klagede efterfølgende over afslaget, men fik også nej i anden omgang.

Medienævnet, der behandler ansøgninger om mediestøtte, gav som begrundelse på afslaget på Bogmarkedets klage, at "Medienævnet har vurderet, at mediet ikke henvender sig til en bred kreds af brugere, men alene er rettet mod bestemte erhvervs- og faggrupper."

Ifølge Politiken har det heller ikke været muligt at finde investorer, der vil træde til med nye midler til Bogmarkedet.

Mediet var også i knæ i 2013. Her gik mediet konkurs, men genopstod senere samme år.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs