MediaWatch

Egyptisk mediekonge er død

Mohamed Hassanein Heikal, som var en stor stemme i hele Mellemøsten, blev 92 år, skriver statsmedier.

Lærke Posselt/Polfoto/Arkiv
Foto: Lærke Posselt/Polfoto/Arkiv

Det mest fremtrædende navn i det moderne Egyptens mediehistorie Mohamed Hassanein Heikal, som i sin tid var taleskriver og hjælper for ekspræsident Gamal Abdel Nasser, er død.

Han blev 92 år, skriver statsmedier i landet. Han er død efter sygdom ifølge nyhedsbureauet AFP.

Heikal stod i spidsen for Egyptens store statsavis al-Ahram i perioden 1957 til 1974. Her skrev han kommentarer om blandt andet egyptisk politik.

Men den egyptiske journalist var meget mere end lederskribent for det førende statsmedie. Han var kendt i hele den arabiske verden som en intellektuel stemme og meningsdanner.

Mohamed Hassanein Heikal fungerede som assistent for præsident Gamal Abdel Nasser.

Han bidrog blandt andet til at formulere præsidentens panarabiske visioner, hvor Egypten dengang udgjorde et naturligt midtpunkt.

Den egyptiske journalist og forfatter var i en kort periode også udenrigsminister.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Egmont-boss har pengetanken klar til flere opkøb

Bladmarkedet er under pres, og det rammer Egmont, som for andet år i træk må se omsætningen dale. Egmonts topchef glæder sig dog over, at opkøbte virksomheder vokser. Han erklærer sig på ny klar til flere opkøb og har fortsat danske TV 2 i kikkerten.

PR-branchen ramt af omsætningsfald i 2017

40 PR-bureauer måtte samlet se omsætningen falde i 2017, mens toplinjevæksten blev beskeden i 2016. Udviklingen skal dog ses over længere tid, mener Public Relations Branchen, som fremhæver, at i det lys er tendensen positiv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere