Medie: "Man kan først og fremmest placere et ansvar hos Michael Qureshi"

To forskere mener ikke, at man kunne have forudset, at Michael Quershi har arbejdet uetisk.

Den tillid, der er mellem journalister og deres redaktører, har gjort, at den nu tidligere Ekstra Bladet-journalist Michael Qureshi kunne slippe af sted med at opdigte navne på kilder og samarbejdspartnere. Det vurderer to forskere i Berlingske.

"Man kan først og fremmest placere et ansvar hos Michael Qureshi. Der er jo et grundlæggende princip i journalistbranchen om, at man respekterer hinandens kildearbejde - herunder kildebeskyttelsen. Man stoler som udgangspunkt på hinanden, og redaktører kontrollerer ikke journalisternes arbejde, med mindre der er særlig grund til det. Jeg tror ikke, at der er nogen, der ønsker, at den kultur ændrer sig, blot fordi vi har haft et broddent kar," siger Vibeke Borberg, der er forskningschef og underviser i medieret og presseetik ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Mark Black-Ørsten, der er professor i journalistik på Roskilde Universitet, mener heller ikke, at man kunne have forudset, at Michael Qureshi arbejdede, som han gjorde. Han mener dog også, at redaktørerne kunne have gjort mere for at spørge ind til hans arbejdsmetoder.

Michael Qureshi blev fyret fra Ekstra Bladet i starten af december, da det kom frem, at han havde opfundet navne på kilder for at anonymisere dem.

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også