MediaWatch

John Wagner: To ting kan begrænse sparekrav til DR

Tidl. bestyrelsemedlem i DR forudser, at blå blok svinger sparekniven over DR ved næste medeforlig. Men to ting kan begrænse effekten. Den ene inkluderer TV 2, skriver han.

Foto: Carsten Snejbjerg/Polfoto

DR slipper ikke for at blive beskåret, hvis blå blok fortsat har magten, når næste medieforlig skal indgås. Men to ting kan begrænse spareknivens effekt, skriver tidligere bestyrelsesmedlem i DR, John Wagner, nu adm. direktør i De Samvirkende Købmænd, i et debatindlæg i Berlingske.

Ifølge John Wagner, som repræsenterede Konservative i DR-bestyrelsen fra 2011-2014, skal DR først og fremmest selv foregribe begivenhedernes gang, helst så hurtigt som muligt. Dernæst skal regeringen beslutte at sælge TV 2.

"Der er lagt i kakkelovnen til DR, når det eksisterende medieforlig udløber i 2018, medmindre DR's ledelse meget, meget snart indser, at den på én gang må udmønte den eksisterende public service-kontrakt, holde ambitionsniveauet på nettet i ave og samtidig forberede en plan for et mindre, mere fokuseret og dermed fortsat ganske stærkt DR," skriver John Wagner.

Han tilføjer, at Danmark har "brug for et stærkt, men nødvendigvis ikke så stort DR". Og dermed har Danmark ikke brug for også et statsejet TV 2, skriver John Wagner. Han støtter samtidig udflytning af opgaver fra DR Byen til provinsen, som kulturminister Bertel Haarder (V) har foreslået.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs