MediaWatch

Sony indgår forlig efter Kim Jong-un-komedie

Ansatte blev udsat for id-tyveri, og filmselskabet indgår nu forlig med de berørte efter hackerangreb.

Foto: Damian Dovarganes/AP/Polfoto

Sony indgår forlig med ansatte efter Kim Jong-un-komedieAnsatte blev udsat for id-tyveri, og filmselskabet indgår nu forlig med de berørte efter hackerangreb.

En komedie om Nordkoreas barske leder, Kim Jong-un, førte sidste år til et hackerangreb mod selskabet bag filmen, Sony Pictures Entertainment, hvor tidligere og nuværende ansatte fik stjålet private oplysninger.

Tirsdag har Sony indgået forlig med de berørte ved en domstol i Los Angeles, skriver AP. Forliget mangler ifølge det amerikanske nyhedsbureau blot en underskrift fra en dommer, før det er officielt.

Det store filmselskab, som ejer Columbia, der står bag filmen, har aftalt at betale i alt otte millioner dollar (53 millioner danske kroner) i erstatning for blandt andet id-tyverier.

Filmen "The Interview" forværrede det i forvejen yderst anstrengte forhold mellem USA og Nordkorea.  Amerikanerne har sagt, at nordkoreanerne i vrede over filmen hackede Sony Pictures. Det har Nordkorea afvist.

Ifølge forliget får hver person op til 10.000 dollar - eller 65.700 kroner - for id-tyveri. Der gives 1000 dollar, 6570 kroner, i erstatning for udgifter til tyveri af kreditkortoplysninger.

En hackergruppe ved navn Guardians of Peace stod bag angrebet, som blev fulgt op af, at private oplysninger blev offentliggjort på internettet. 16. december 2014 advarede gruppen med kryptiske beskeder om, at den vil angribe de biografer, hvor filmen ville få premiere. En af beskederne lød "husk 11. september" med henvisning til terrorangreb i USA for 14 år siden.

"The Interview" handler om en talkshowvært og hans producer, der sensationelt får et interview med Nordkoreas leder. Herefter rekrutterer CIA de to til at dræbe den kontroversielle leder.

Amy Pascal, som var næstformand i Sony Pictures, forlod sin post, efter at flere e-mails blev lækket, blandt andet racistiske bemærkninger om den amerikanske præsidents filmsmag.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs