MediaWatch

Medie: Twitter vil øge længden på tweets

Twitter vil ifølge mediet @Recode øge antallet af tegn, et tweet må fylde. Ekspert mener, at ændringen kan true Twitter fremover.

Foto: Soeren Stache/AP/Polfoto/Arkiv

Teksten på en besked – også kaldt et tweet – på det sociale medie Twitter har nu en maksimal længde på 140 tegn. Det ser dog ud til, at formen bliver ændret. Dermed vil Twitter-brugerne snart få mulighed for at lave længere opdateringer på Twitter. Det skriver Jyllands-Posten søndag.

Udviklingen møder dog kritik fra Benjamin Rud Elberth, digital chef i kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese, der mener, at mediet vil bevæge sig væk fra hvad, Twitter står for.

”Twitter er i virkeligheden en Ritzau-rulle, hvor vi får præsenteret de vigtigste ting inden for nyheder og gossip. Hvis vi pludselig får lange artikler på platformen, som vi skal læse til ende, så risikerer mediet at dø,” siger han til Jyllands-Posten.

Dog vil en øget tegnbegrænsning på det sociale medie være medvirkende til et mere præcist sprog blandt brugerne, mener Anders Fogh Jensen, der er forfatter til ”Projektsamfundet”.

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs