MediaWatch

DR tager retskorrespondent af Tibet-sag

DR's retskorrespondent Trine Maria Ilsøe har før været særlig rådgiver for tidligere justitsminister Morten Bødskov (S). Efter hård kritik er dækningen af Tibet-sagen nu overladt til en anden DR-journalist.

DR's retskorrespondent, Trine Maria Ilsøe, skal ikke længere dække Tibet-sagen for DR Nyheder. Det skriver Jyllands-Posten.

Det sker efter kritik af DR for at sætte troværdigheden over styr, fordi Trine Maria Ilsøe har en fortid som særlig rådgiver for tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) i 2012, hvor sagen har sit udspring.

”Du kan ikke have været spindoktor for en justitsminister og derefter blive retskorrespondent. Det har ikke noget at gøre med, om hun er en god journalist eller ej. Det er et princip,” siger mediekommentator Lasse Jensen til Jyllands-Posten.

Nyhedsdirektør i DR, Ulrik Haagerup, siger til Jyllands-Posten, at selvom Trine Maria Ilsøe ikke havde direkte tilknytning til sagen i sin spindoktor-tid, har DR taget kritikken til efterretning og taget hende af sagen for at "undgå nogen som helst former for mistænkeligheder."

DR har i stedet overladt opgaven til retsanalytiker Mette Mayli Albæk.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs