Axel Springer siger farvel til Rusland

Den tyske mediekoncern, Axel Springer, sælger sine aktiviteter i Rusland til Artcom Media som følge af landets nye medielovgivning.
Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Markus Schreiber
Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Markus Schreiber

Endnu en international mediekoncern forlader nu Rusland, inden den nye medielovgivning træder i kraft.

Axel Springer har efter elleve år i landet valgt at sælge sine russiske aktiviteter til Artcom Media, der bliver ledet af mediemogulen Alexander Fedotov. Det skriver Bloomberg News.

Handlen gælder blandt andet den russiske udgave af erhvervsmediet Forbes og rettighederne til det britiske gossipmagasin OK!, der overgår til russerne for et ukendt beløb.

Den tyske koncerns frasalg i Rusland er det kun det seneste i en lang række. Tidligere har både finske Sanoma og Discovery solgt dele af deres russiske forretning som følge af den nye medielovgivning.

Loven blev underskrevet af præsident Vladimir Putin sidste år, og den indebærer, at udlændinge ikke må eje mere end 20 pct. af russiske medievirksomheder gældende fra 2016.

Ændringen rammer i sagens natur en række internationale koncerner. Det gælder blandt andet det danske magasinhus Egmont, der kan blive tvunget til at sælge 80 pct. af sit program af børnebøger og blade i landet, mens Condé Nast og Heart Corporation også bliver påvirket.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også