MediaWatch

Kulturminister enig i Claus Hjorts kritik af DR

Finansministerens hårde kritik af DR, som han kritiserer for at være kedelig og for dominerende, bakkes op af kulturministeren.

Foto: Anders Rye Skjold Jensen/Polfoto/Arkiv

Kulturminister Bertel Haarder (V) er helt enig med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i kritikken af DR, skriver Ekstra Bladet.

Det kom ellers som lidt af en overraskelse, da Finansminister Claus Hjort Frederiksen igår offentligt kritiserede DR for at være både kedelig og for dominerende i mediebilledet. Bla. undrede Socialdemokratiet sig over, hvorfor kritikken kom fra finansministeren og ikke kulturminister Bertel Haarder.

Kulturministeren bakker dog sin ministerkollega op i kritikken af DR, skriver Kulturministeriet i en mail til Ekstra Bladet.

"Kulturministeren oplyser, at han er helt på linje med Claus Hjort i forhold til DR," står der i mailen fra ministeriet til Ekstra Bladet.

Kulturministeriet henviser i mailen til et interview, som Bertel Haarder gav i august, hvor han bl.a. henviste til en meningsmåling, som viser, at 62. pct. af danskerne vil vælge en DR-kanal fra, hvis de kan.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs