MediaWatch

Medie: Her er DF's bud på ny kulturminister

Det er endnu uvist, hvilke partier der kommer til at indgå i Danmarks nye regering. BT er klar med et bud på en kommende kulturminister, hvis Dansk Folkeparti bliver regeringsparti.

Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Han stillede ikke op til Folketingsvalget, men alligevel kan Morten Messerschmidt ende med en ministerpost.

Det fremgår af dagens udgave af BT, der som begrundelse skriver, at Morten Messerschmidt "er en alsidig politisk begavelse og en stor forbruger af al kultur, lige fra det folkelige Dyrehavsbakken til Det kgl. Teater. Han skal sparke liv i den borgerlige kulturkamp og bliver kulturminister."

BT har sine oplysninger fra kilder med indsigt i de forhandlinger, der i øjeblikket foregår mellem de borgerlige partier. I alt seks medlemmer af Dansk Folkeparti står ifølge BT på partiformand, Kristian Thulesen Dahls, liste over ministeremner.

Partiet blev Folketingsvalgets helt store vinder med 21,1 pct. af stemmer. Det gør Dansk Folkeparti til Folketingets næststørste parti kun overgået af Socialdemokraterne.

Alex Ahrendtsen har indtil nu været Dansk Folkepartis kulturordfører, mens Morten Marinus har været ordfører på medieområdet. Sidstnævnte har afvist, at han skulle være i spil til en ministerpost.

En række andre mulige kandidater både fra Venstre og Dansk Folkeparti har været nævnt af kommentatorer. Blandt dem er Venstres Ellen Trane Nørby og Dansk Folkepartis Søren Espersen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs