MediaWatch

Venstre-jubel efter foreløbig prognose

Hos det største borgerlige parti er der udsigt til tilbagegang i forhold til sidste valg, men samlet blå føring ifølge en noget usikker prognose er med til at holde humøret oppe.

Foto: Tariq Mikkel Kahn/Polfoto/Arkiv

Kl. 20 kom de første indikationer af, hvordan dagens Folketingsvalg vil forløbe. Det skete, da både DR og TV 2 offentliggjorde deres exit polls.

De viste stort set dødt løb mellem rød og blå blok. Hos DR lød fordelingen 89-86 i blå bloks favør, mens TV 2’s viste 88-87 ligeledes i blåt favør.

Der er med andre ord udsigt til lidt af en gyser, og til Venstres valgfest, som ved dette valg er henlagt til Christiansborg, er der da heller ikke hverken jubelbrøl eller gråd i stride strømme.

Lidt liv i lokalet kom der dog, da DR præsenterede en indledende prognose. Den er selvsagt behæftet med forholdsvis stor usikkerhed på dette tidlige tidspunkt på aftenen.

Pronogsen viste et blåt forspring på 91-82. Det udløste gedigne klapsalver blandt de fremmødte Venstre-folk, og da føringen kort efter, ifølge samme prognose, viste 92-83, gav det endnu en runde med klap.

Indtil nu har ingen af de store Venstre-kanoner indfundet sig i Venstres festlokale.

Efterfølgende prognoser har bekræftet billedet af en blå føring dog med den interessante krølle, at Dansk Folkeparti har kurs mod at blive større end Venstre.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs