MediaWatch

Mange journalister udsættes for chikane

45 pct. af de adspurgte journalist i en stikprøve har været udsat chikane, hetz eller trusler. Det tager kræfter fra arbejdet, viser stikprøven.

Foto: Thomas Emil Sørensen, Polfoto, arkiv

Dansk Journalistforbund har spurgt 140 medlemmer, om de har oplevet chikane, hetz eller trusler. 45 pct. svarer ja, mens halvdelen svarer, at én eller flere kollegaer har oplevet det samme.

Over halvdelen svarer, at ubehagelighederne har taget kræfter og koncentration fra deres journalistiske virke.

43 pct. går ligefrem så vidt som til at sige, at hetz, chikane og trusler svækker dansk journalistisk. Dansk Journalistforbund fremhæver særligt brugen af kommentarfelter på webartikler som et middel, der kan udsætte journalisterne for chikane.

"Jeg vil opfordre arbejdsgiverne til at tage chikane af journalister seriøst. Chikane fra kilder, læsere og seere truer i høj grad arbejdsvilkårene og risikerer at true den frie journalistik. Det er helt afgørende, at vi får en bedre debattone i relation til netjournalistikken," siger Tine Johansen, næstformand i Dansk Journalistforbund, i forbundets artikel om undersøgelsen.

Den viser videre, at 30 pct. af de adspurgte, mener, at chikane er noget, der følger med jobbet som journalist.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs