MediaWatch

Energiselskab åbner for salg af Stofa

Topchefen for SE overvejer at frasælge kabeltv-selskabet Stofa på grund af det pressede tv-marked og store it-problemer, siger SE's topchef, der finder inspiration i salget af norske Get til TDC.

Energiselskabet SE, som tidligere hed Syd Energi, overvejer et frasalg af kabeltv-selskabet Stofa efter et møgår, hvor SE fik det det dårligste resultat i mange år, skriver Dagbladet Børsen.

"Vi skal hele tiden sikre, at investeringen i Stofa er forsvarlig for vores ejere, og jeg vil ikke afvise, at vi sælger selskabet videre," siger SE's topchef Niels Duedahl til Dagbladet Børsen.

Niels Duedahl siger til Børsen, at SE ikke har igangsat en salgsproces om Stofa, men at muligheden for et godt afkast på kabeltv-selskabet, som SE gav 1,9 mia. kr. for i 2012, frister. Salgstankerne forstærkes af, at sælgerne af det norske kabeltv-selskab Get sidste år solgte selskabet til TDC med en god gevinst. Lignende kan SE gøre med Stofa, vurderer Niels Duedahl.

SE's overvejelser om et salg kommer desuden, fordi tv-markedet er under pres på grund af tv-brugernes cable shaving, samt at tv-forbruget i stigende grad dækkes af streamingtjenester som f.eks. Netflix og HBO Nordic. Desuden har problemer med Stofa it-systemer, der skal håndtere selskabets tv-kunder, kostet SE 90 mio. kr. i år.

Meldingen kommer i forbindelse med, at SE har offentliggjort et årsregnskab, der viser et underskud på 172 mio. kr. mod et underskud 140 mio. kr. året.

 

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs