MediaWatch

Tidl. P3-vært: Dansk radio er ikke med på beatet

Radiomarkedet står mere stille end nogensinde. Og åbningen af de danske DAB-frekvenser har ikke hjulpet, skriver tidligere vært på P3 Le Gammeltoft i en kronik.

Det danske radiomarked er i for høj grad præget af den samme type musik, "hurtige" værter og et monopol-lignende system, som kvæler al nytænkning.

Sådan skriver tidligere vært på DR's P3 Le Gammeltoft i en kronik i Politiken.

"De danske radioer – især de kommercielle – er afhængige af lyttertal. Og som det desværre er for alle medier, er det lettere at få højere lyttertal, hvis man giver lytterne det, de tror, de vil have, ved at lefle for dem med kommercielle hits, lettilgængelig værtsinformation – og for guds skyld humor. Det må ikke blive seriøst, så bliver det måske tungt og alvorligt, "skriver Le Gammeltoft i Politiken.

Hun mener især, at DR som public service-institution ikke bør lade sig styre af kortsigtede hensyn til lyttertal og bruger P6 Beat som eksempel. Her forsøgte DR "at skabe et mere kvalitetsorienteret univers" med mere frihed, men dårlige lyttertal fik DR til at skrotte den strategi, skriver hun.

Le Gammeltoft angriber også adgangsbarriererne til DAB-markedet. Hun står i dag i spidsen for en lille kanal for elektronisk musik på web og app, som hun gerne ville ansøge om nogle af de ledige DAB-frekvenser til. Men for at kunne søge om en frekvens, skulle hun stille med en bankgaranti på over 3 mio. kr. Desuden angriber hun Gramex's nøgle for DAB-markedet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs