MediaWatch

Ritzaus Bureau leverede rekordoverskud i 2014

Et rekordoverskud på over 6 mio. kr. og en omsætning, som er tilbage på "før-krise"-niveau, var udfaldet for Ritzaus Bureau i 2014.

Nyhedsbureauet Ritzaus Bureau kom i 2014 ud med et rekordstort overskud før skat på 6,3 mio. kr. og en omsætning, der er tilbage på samme samme niveau, som før bureauets krise i 2011.

Det skriver Ritzaus Bureau i en pressemeddelelse, efter at selskabet har fremlagt regnskabet for 2014 på generalforsamlingen. Det betegner bestyrelsen som tilfredsstillende.

"Vi har gennem reduktion af omkostninger fået en sund økonomi, og i 2014 fik vi desuden flere nye aktiviteter, som har øget omsætningen. Bestyrelsen ser lyst på fremtiden, fordi Ritzau er inde i en positiv udvikling, der følges op med en række nye initiativer også i 2015”, udtaler bestyrelsesformand Erik Bjerager i en pressemeddelelse.

Overskuddet i nyhedsbureauet er vokset fra 1,7 mio. kr. i 2013. I 2012, hvor Ritzaus Bureau blev ændret til et aktieselskab, landede overskuddet på 1,4 mio. kr. Året forinden viste bundlinjen et et underskud efter skat på 11 mio. kr.

Ritzaus Bureau belønner aktionærerne, der tæller en stribe danske dagblade og mediehuse, med et udbytte på 4,4 mio. kr.

Overtog tv-oversigter fra Aller

I løbet af 2014 besluttede Aller Media at nedlægge koncernens centrale redaktionelle tv-enhed, ATV, og outsource produktionen af tv-oversigter til Ritzau. Sidenhen udvidede de to parter samarbejdet til at omfatte en række ugebladsudgivelser i Sverige, heriblandt titlerne "Hänt i Veckan", der er en relancering af Se og Hør i Sverige, og den succesfulde "TV-Guiden", som hver uge læses af 316.000 svenskere.

Desuden opkøbte Ritzaus Bureau forlaget Kommunal Aarbog og indgik en aftale om leverance til MSN/Microsoft.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs