MediaWatch

Byret frifinder Zetland-skribent i Fogt-sag

I kølvandet på sag i Pressenævnet efter Zetland-singlen 'Redaktøren for det hele' taber journalist Lars Fogt injuriesag mod forfatteren til singlen i Københavns Byret.

Sidste forår frikendte Pressenævnet Zetland i 67 ud af 69 klagepunkter fra journalist Lars Fogt i forbindelse med singlen ”Redaktøren for det hele” om daværende BT-redaktionschef Simon Andersen. Fogt fik dog medhold i to punkter, bl.a. at han skulle have været forelagt en unavngiven kildes påstand om, at han ”digter” i sine artikler. Siden har han anlagt en injuriesag mod journalisten Ida Nyegård Espersen, da han fandt udsagnet krænkende. Hun blev i går frikendt i Københavns Byret, skriver Zetland.

Ifølge dommen, som Zetland har lagt på nettet, lægger byretten vægt på mængden af research i singlen samt et udsagn fra Lars Fogt selv et andet sted i singlen.

"Betydeligt researcharbejde"

“For så vidt angår udsagnet om, at Lars Fogt 'digter', finder retten rigtigheden af dette udsagn tilstrækkeligt godtgjort. Retten lægger i den forbindelse vægt på singlens øvrige indhold, og Lars Fogts udtalelse i singlen om, at '… Jeg indrømmer, at jeg nogle gange har strammet artikler for hårdt tidligere i mit liv, men det synes jeg ikke, jeg gør længere. Jeg mener, at mange af fejlene er mikroskopiske. Man bliver jo ældre og tænker mere over, om det kan påvirke andre mennesker.' Retten har endvidere efter sagsøgtes forklaring lagt til grund, at der ligger et betydeligt researcharbejde til grund for singlens tilblivelse,” står der i dommen.

Singlen ”Redaktøren for det hele” handlede om daværende redaktionschef på BT’s Simon Andersens rolle i dansk journalistik gennem en årrække, hvor han var chefredaktør på den nu hedengangne gratisavis Nyhedsavisen og senere på BT, hvor han var en del af flere opsigtsvækkende historier som Helle Thorning-Schmidts skattesag. Lars Fogt blev omtalt i singlen, da han i flere omgange har været ansat under Simon Andersen.

Pressenævnet kritiserer Zetland i 2 af 69 punkter i Fogt-sag

Lars Fogt starter på Metroxpress

Lars Fogt starter medievirksomhed i Vietnam

B.T.-journalist taber klagesag

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs