MediaWatch

Sportsjournalister hædrer Hobro

Hobro har vundet mange fodboldhjerter i denne sæson, og nu har oprykkeren vundet en pris for klubbens åbenhed.

Foto: ANITA GRAVERSEN/POLFOTO/ARKIV

Sidste år vandt William Kvist den første mediepris for sin aktivitet på sociale medier, hvilket åbnede op for en større indsigt i en topspillers verden.

Tirsdag blev det afsløret, at fodboldklubben Hobro vinder medieprisen 2014.

Medieprisen uddeles af Danske Sportsjournalister og Unibet til en eller flere personer fra den danske idrætsverden, som via enten de nye eller traditionelle medier giver et særligt indblik i eller billede af sportens verden på godt og ondt.

Formand for Danske Sportsjournalister, Andreas Kraul, begrunder i en pressemeddelelse valget af Hobro:

- På en charmerende og troværdig og ikke mindst modig måde har Hobro fortalt deres lille eventyrhistorie fra fodboldens verden uden at gå på kompromis med hverken integritet eller egne værdier.

- Da de åbnede op for medierne, var det ikke sikkert, at eventyret ville fortsætte, men de har blandt andet i dokumentarudsendelsen på DR vist en ny side af fodbolden - og fået et helt nyt publikum lokket med inden for.

På vegne af Hobro var anfører Mads Justesen i København for at modtage prisen samt de 50.000 kroner, som Hummel giver. Beløbet skal Hobro donere til et projekt i lokalområdet.

- Vi er virkelig stolte af den her pris og anerkendelse for, at vi har været åbne. Formålet med det har jo primært været for at give indsigt i vores hverdag, som ikke er helt lig den, som dem vi konkurrerer med.

- Vi har nogle udfordringer på mange fronter, fordi vi ikke er fuldtidsprofessionelle. Jeg synes især, at dokumentaren om Hobro viste, hvor nødvendigt det er, at så mange frivillige bakker op omkring os i Hobro, så vi kan fokusere på at vinde fodboldkampe, siger Mads Justesen.

Han er selv til daglig landmand, gymnasielærer og anfører for Hobro. En hverdag, der sikkert ville stresse de fleste mennesker i Danmark.

- Vi har forsøgt at stille op til så meget som muligt, for også at give et indblik i den specielle hverdag vi har.

- Vores hverdag med job eller studier ved siden af kræver struktur og for mig med børn handler det også om hjælp fra min kone, min og hendes familie. Det kræver støtte på alle fronter, forklarer Hobro-anføreren.

Ud over Hobro var også Sønderjyske-træner Lars Søndergaard og Dansk Boldspil-Union nomineret til medieprisen af en ekstern komité.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs