MediaWatch

Sportsstjerner dræbt under reality-optagelser

I alt 10 personer er dræbt i ulykke i Argentina, hvor to helikoptere kolliderede under tv-optagelser.

Foto: Gabriel Gonzalez/AP/Polfoto

En gruppe franske sportsstjerner, der deltog i et realityshow, er blandt i alt 10 dræbte, efter at to helikoptere kolliderede i luften over det nordvestlige Argentina mandag.

Sejleren Florence Arthaud (57), OL-guldvinderen i svømning Camille Muffat (25) og den olympiske bokser Alexis Vastine (28) mistede livet i ulykken, som skete under optagelserne af tv-serien "Dropped" i provinsen La Rioja.

"Det ser ud til, at de to helikoptere kolliderede, mens de filmede. Der er ingen overlevende," siger Horacio Alarcon, talsmand for La Rioja-provinsen, ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Ifølge ham var vejrforholdene gode, og årsagen til ulykken er ikke klarlagt.

Det franske præsidentkontor har bekræftet, at sportsstjernerne er omkommet.

Igang med optagelser

De i alt otte franske passagerer i de to helikoptere blev dræbt i ulykken, og de to argentinske piloter omkom også, oplyser en politikilde.

Efter mørkets frembrud mandag aften lokal tid var politiet fortsat i gang med at bjærge ligene fra ulykken.

Argentinsk tv har blandt andet vist billeder af de to helikoptervrag i flammer i et krat, hvor de styrtede ned.

Helikopter-passagererne var i gang med optagelser til "Dropped", der endnu ikke har haft premiere på fransk tv. I serien deltager otte sportsstjerner, som bliver placeret i barske miljøer for så at blive udsat for diverse prøvelser med et adventure- og overlevelsestema.

"Jeg skælver, jeg er forfærdet"

Optagelserne begyndte sent i februar i den sydlige del af Argentina og rykkede senere nordpå til La Rioja.

"Jeg sørger over tabet af mine venner, jeg skælver, jeg er forfærdet, jeg har ikke ord," skriver den franske fodboldspiller og deltager i "Dropped" Sylvain Wiltord på Twitter.

Han var ikke involveret i ulykken, ligesom at de øvrige medvirkende sportsstjerner Alain Bernard, Jeannie Longo, Anne-Flore Marxer og Philippe Candeloro heller ikke er blandt ofrene.

Ulykken skete i den bjergrige del af La Rioja, der ligger omkring 1100 kilometer nord for hovedstaden Buenos Aires.

/ritzau/AFP

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs