MediaWatch

Apple kan fejre dansk investering med rekordkurs

Meget tyder på, at der skal pustes ud på det amerikanske aktiemarked mandag.

Foto: Colourbox

En marginal stigning på formarkedet på 0,2 pct. viser dog, at Apple igen kan sætte rekord, efter at selskabet har tiltrukket sig dansk opmærksomhed. Det skyldes en planlagt kæmpeinvestering på 6,3 mia. kr. i et nyt datacenter i Foulum lidt uden for Viborg. Også i Irland investerer Apple et nogenlunde tilsvarende beløb på 6,6 mia. kr.

"Denne nye og omfattende investering er Apples hidtil største projekt i Europa, siger Apples administrerende direktør," Tim Cook.

Apple jagter redaktør til Itunes

Efter endnu et sæt indeksrekorder til S & P 500 og Dow Jones fredag, indikerer indeksfutures derimod små fald mandag eftermiddag i størrelsesordenen 0,2 pct.

Nasdaq-indekset, der nærmer sig indeksrekorden tilbage fra 2000, inden it-boblen brast, ligger til et marginalt plus på 0,03 pct.

I medicinalsektoren kan der komme opmærksomhed om canadiske Valeant, der stiger 9,2 pct. i formarkedet. Et stærkt kvartalsregnskab og en aftale om køb af Salix Pharmaceuticals for 10,1 mia. dollar har skærpet interessen om aktien.

Salix' aktionærer tilbydes 158 dollar per aktie, og dermed har markedet allerede taget forskud på glæderne fredag, da Salix-aktien steg 4,7 pct. til 157,85 dollar, efter at CNBC kunne fortælle, at der var et bud på vej.

Fra regnskabsfronten kommer der mandag nyt fra Express Scripts, der rådgiver private sygekasser om tilskud til lægemidler.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs