MediaWatch

New York Times skruer op for artikler på spansk

I den seneste tid har avisen med ’NYT América’ eksperimenteret med at nå flere i den latinamerikanske verden og det stadig stigende spansktalende mindretal i USA.

Med artikler om alt fra ‘50 sombras de Grey’ til ’Tensión en China’ har New York Times i den seneste tid i stilhed eksperimenteret med at nå den spansktalende verden. Det skriver Nieman Lab.

Sektionen ’NYT América’ og tilhørende Facebook og Twitter-konti giver derfor et hint om næste punkt på landkortet for New York Times internationale ekspansion. Tidligere har avisen kun oversat enkelte artikler og ledere med særlig interesse for Latinamerika og det store spansktalende mindretal i USA.

Vil være mere global

Redaktøren Lydia Polgreen har tweetet linket til det spansksprogede eksperiment, men ikke ønsket at uddybe projektet over for Nieman. I et tidligere indlæg på siden har hun dog indikeret, at hun kommer til at bruge 2015 på at udvide New York Times rækkevidde uden for USA.

Avisen har de seneste år satset globalt med relancering af den internationale udgave Herald Tribune som International New York Times, samarbejde med australske medier om adgang til New York Times digitale indhold og et nyt europæisk hovedkvarter i London. I  2012 forsøgte New York Times sig også med en kinesisksproget version af avisen, der dog hurtigt blev blokeret af styret i landet.

NYT lurer på at droppe mobil-betalingsmur

Medieskribent på New York Times er død

Digitale tiltag og sparerunde trækker ned i NYT-regnskab

New York Times: Vi svigtede læserne efter 9/11

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs