MediaWatch

Medie: Filminstruktør var første terroroffer

Ifølge TV2 er det den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard, som mistede livet ved det første angreb i København lørdag eftermiddag ved kulturhuset Krudttønden.

Foto: Polfoto/Jens Dresling

Lørdag eftermiddag blev kulturhuset Krudttønden på Østerbro angrebet. Her blev tre politibetjente såret, og en enkelt mistede livet. Den dræbte var den 55-årige filminstruktør, producer og fotograf Finn Nørgaard. Det skriver tv2.dk.

Han var selv deltager på debatmødet 'Kunst, blasfemi og ytringsfrihed', som blev afholdt på Krudttønden, og her snakkede han med sin ven og fotografkollega Peter Bak.

"Vi mødtes derinde til mødet. Vi hilste på hinanden og snakkede om, at det var vigtigt at støtte op om de her ting. Finn sagde, det var en vigtig sag, og at han også tidligere havde været til et arrangement. Han var blevet grebet af det og ville kigge mere på det, Jeg sagde, at jeg ville filme det, og han sagde, at det var godt. Det måtte vi gøre noget mere ved," siger Peter Bak til tv2.dk.

Finn Nørgaard er uddannet fra Den danske Filmskole, og har siden 1986 arbejdet som instruktør. Han har instrueret og produceret film for TV2, DR, Mærsk, SAS og Microsoft.

Derudover har han lavet flere dokumentarfilm. Blandt andet i 2009, da han instruerede "En anden vej: Historien om fire nydanskere og en koncernchef", hvor Stine Bosse, tidligere direktør i Tryg, forsøgte at mindske konflikter blandt unge med anden etnisk baggrund.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs