MediaWatch

Ritzaus Bureau udvikler system til Copydan Verdens TV

Ritzaus Bureau og Copydan Verdens TV indgår samarbejde om nyt tv-system, som kan informere om, hvilke svenske, norske og tyske tv-programmer, der har danske undertekster.

Nyhedsbureauet Ritzau har lavet en aftale om at udvikle og drive et nyt system til Copydan Verdens TV. Systemet indbygges i Ritzaus produktionssystem Amigo, der bruges til at producere EPG-data og tv-oversigter til en lang række medier.

Det skriver Ritzau i en pressemeddelelse.

Systemet vil indeholde en database, som kan bruges til at informere tv-distributører, medier og tv-seere om, hvilke svenske, norske og tyske tv-programmer, der har danske undertekster.

"Ritzaus Bureau er en central leverandør af EPG-data og tv-oversigter til langt størstedelen af danske medier digitalt og på tryk. Vi har en ambition om at levere tv-data af høj kvalitet også uden for medieverdenen. Og her er aftalen med Copydan Verdens TV et vigtigt skridt i den retning," udtaler adm. direktør i Ritzaus Bureau, Lars Vesterløkke, i pressemeddelelsen.

Copydan Verdens TV arbejder for at udbrede danskernes kendskab til nabolandskanalerne ZDF, ARD, NRK, SVT1 og SVT2. Og samarbejdet om det nye system åbner nye muligheder for at øge kendskabet til udsendelserne på de tyske, norske og svenske kanaler, fortæller kommunikations- og marketingchef Lise Schubart fra Copydan Verdens TV.

Med systemet vil tv-distributører og andre få gratis adgang til databasen med information om, hvilke programmer på nabolandskanalerne, der sendes med danske undertekster.

Systemet skal stå klar til brug til april.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs