MediaWatch

Mediejurist: Ekstra Bladet overtræder etiske regler i brandsag

Ekstra Bladet har brudt de pressetiske regler i deres dækning af branden i Nakskov ved at tage billeder fra morens facebook uden tilladelse, mener mediejurist Vibeke Borberg. Chefredaktør Karen Bro indrømmer, at de ikke har handlet korrekt.

Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv
Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Ekstra Bladet har tidligere været på kant med de presseetiske regler, og nu er den gal igen. Ved branden i Nakskov, hvor en mand og fire børn mistede livet, valgte Ekstra Bladet, at bruge billeder af to af de omkomne børn, der lå på morens Facebook-profil uden hendes tilladelse.

Ifølge Vibeke Borberg, mediejurist ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, har avisen brudt reglerne for presseetik, sagde hun til Presselogen på TV2 søndag.

"Det fremgår af reglerne, at medierne skal udvise særligt hensyn over for ofre for ulykker. Det gælder også deres pårørende. Den dækning, der er foregået i Ekstra Bladet – ikke kun sidste søndag, men også i løbet af ugen – har klart overskredet presseetiske regler," siger Vibeke Borberg.

Chefredaktør på Ekstra Bladet, Karen Bro, indrømmer i samme program, at brugen af billeder under forløbet, ikke har været "god nok".

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere