MediaWatch

Mediejurist: Ekstra Bladet overtræder etiske regler i brandsag

Ekstra Bladet har brudt de pressetiske regler i deres dækning af branden i Nakskov ved at tage billeder fra morens facebook uden tilladelse, mener mediejurist Vibeke Borberg. Chefredaktør Karen Bro indrømmer, at de ikke har handlet korrekt.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Ekstra Bladet har tidligere været på kant med de presseetiske regler, og nu er den gal igen. Ved branden i Nakskov, hvor en mand og fire børn mistede livet, valgte Ekstra Bladet, at bruge billeder af to af de omkomne børn, der lå på morens Facebook-profil uden hendes tilladelse.

Ifølge Vibeke Borberg, mediejurist ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, har avisen brudt reglerne for presseetik, sagde hun til Presselogen på TV2 søndag.

"Det fremgår af reglerne, at medierne skal udvise særligt hensyn over for ofre for ulykker. Det gælder også deres pårørende. Den dækning, der er foregået i Ekstra Bladet – ikke kun sidste søndag, men også i løbet af ugen – har klart overskredet presseetiske regler," siger Vibeke Borberg.

Chefredaktør på Ekstra Bladet, Karen Bro, indrømmer i samme program, at brugen af billeder under forløbet, ikke har været "god nok".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs