MediaWatch

Mediejurist: Ekstra Bladet overtræder etiske regler i brandsag

Ekstra Bladet har brudt de pressetiske regler i deres dækning af branden i Nakskov ved at tage billeder fra morens facebook uden tilladelse, mener mediejurist Vibeke Borberg. Chefredaktør Karen Bro indrømmer, at de ikke har handlet korrekt.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Ekstra Bladet har tidligere været på kant med de presseetiske regler, og nu er den gal igen. Ved branden i Nakskov, hvor en mand og fire børn mistede livet, valgte Ekstra Bladet, at bruge billeder af to af de omkomne børn, der lå på morens Facebook-profil uden hendes tilladelse.

Ifølge Vibeke Borberg, mediejurist ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, har avisen brudt reglerne for presseetik, sagde hun til Presselogen på TV2 søndag.

"Det fremgår af reglerne, at medierne skal udvise særligt hensyn over for ofre for ulykker. Det gælder også deres pårørende. Den dækning, der er foregået i Ekstra Bladet – ikke kun sidste søndag, men også i løbet af ugen – har klart overskredet presseetiske regler," siger Vibeke Borberg.

Chefredaktør på Ekstra Bladet, Karen Bro, indrømmer i samme program, at brugen af billeder under forløbet, ikke har været "god nok".

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs