MediaWatch

50 piskeslag til blogger i Saudi-Arabien er udskudt

Saudi-Arabien har fredag udskudt de næste 50 piskeslag til den liberale blogger Raif Badawi.

Foto: Hassan Ammar/AP/Polfoto

Saudi-Arabien har fredag udskudt de næste 50 piskeslag til den liberale blogger Raif Badawi.

Styret i Saudi-Arabien har fredag udskudt 50 piskeslag til den liberale blogger Raif Badawi. Udsættelsen kommer på grund af Badawis helbredstilstand, efter at han i sidste uge fik de første 50 af de 1000 piskeslag, han er blevet idømt. Det oplyser Reuters.

Bloggeren er dømt for at fornærme islam på sin hjemmeside, og straffen på 1000 piskeslag skal afsones ved 50 piskeslag hver fredag over 20 uger.

Den 9. januar fik han de første 50 piskeslag, som har gjort så store skader på Badawis helbred, at lægerne vurderer, han ikke kan modtage de næste 50.

Sagen har fået international opmærksomhed, da de første piskeslag faldt blot få dage efter terrorangrebet mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo i Paris. Her blev terroristerne filmet på vej væk fra redaktionen råbende: "Profeten er blevet hævnet."

Ud over 1000 piskeslag i offentlighed er Badawi idømt 10 års fængsel og en bøde på en million riyals - svarende til små 1,5 millioner kroner.

Badawi blev i juni 2012 dømt for cyberkriminalitet og for ikke at adlyde sin far, efter han lavede hjemmesiden "Free Saudi Liberals", hvor politiske og religiøse forhold skulle være til diskussion.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs