MediaWatch

Fotograf såret under Hebdo-demonstration i Pakistan

Flere demonstranter og en fotograf meldes såret ved demonstration i Pakistan mod Charlie Hebdos tegninger.

Foto: B. K. Bangash/AP/Polfoto

Pakistansk politi er fredag stødt sammen med demonstranter i den pakistanske havneby Karachi, hvor der er voldsomme protester mod den franske satireavis Charlie Hebdos forsidetegning af profeten Muhammed.

Politiet affyrer varselsskud og bruger vandkanoner mod de par hundrede demonstranter, der ifølge flere medier er samlet ved det franske konsulat i byen.

Demonstranterne har forsøgt at storme konsulatet.

En fotograf, der arbejder for det franske nyhedsbureau AFP, er såret af skud, oplyser politiet. AFP skriver, at fotografen er alvorligt såret.

"AFP-fotograf Asif Hassan er såret af skud, der er affyret af demonstranter, politiet har ikke åbnet ild," siger den højtstående politimand Abdul Khalique Shaikh til Reuters.

Oplysningerne er i modstrid med tidligere oplysninger fra en politikilde, der sagde til det tyske nyhedsbureau dpa, at mindst tre demonstranter er såret, efter politiet skød mod mængden.

Den samme kilde oplyste efterfølgende, at soldater er tilkaldt for at beskytte konsulatet.

Det er studenterorganisationen under det religiøse parti Jamaat-e-Islami, der er gået på gaden i Karachi efter fredagsbønnen for at protestere mod tegningerne, som demonstranterne opfatter som stærkt krænkende.

En journalist fra Reuters siger, at flere af demonstranterne tilsyneladende er bevæbnede. De kastede sten mod politiet og affyrede skud, efter politiet havde brugt vandkanoner og tåregas mod dem.

/ritzau/AFP

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs