MediaWatch

Mexikansk milliardær er nu største NYT-aktionær

Verdens næstrigeste mand, telemilliardæren Carlos Slim, næsten fordobler sin A-aktiepost i New York Times og sidder dermed på 17 pct.

Carlos Slim har tjent store dele af sin formue gennem den latinamerikanske teleindustri. | Foto: JEREMY PIPER/AP/POLFOTO/ARKIV

Carlos Slim, der i 2009 ydede et kriselån på 250 mio. dollars (ca. 1,57 mia. kr.) til et hårdt presset Times Co., udnytter en købsoption, der nu giver ham næsten 17 pct. af A-aktierne i selskabet bag New York Times. Det skriver avisen.

Verdens tredjerigeste kan blive NYT’s største aktionær
Ifølge Bloomberg er det anslået, at han efter købet vil sidde ned A-aktier til en værdi af 349 mio. dollars (ca. 2,2 mia. kr.). I alt sidder han nu på 28 mio. A-aktier, der en anden kategori end de kontrollerende B-aktier Sulzberger-familien, der er gennem generationer har ejet Times Co., sidder på.
Times Co. får dermed sprøjtet 100 mio. dollars ind i selskabet, der netop har stået overfor nedskæringer, der i december stod til at ramme over 100 stillinger, men samtidig også forsøger at udvide sin rækkevidde gennem nyt europæisk hovedkvarter i London.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs