MediaWatch

Kinsesiske medier: Censur er en velsignelse

Flere kinesiske statsmedier mener, at terrorangrebet i Paris viser europæiske mediers ufølsomhed over for religiøse mindretal. Derfor bør Kina glæde sig over deres censur, skriver de.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Terrorangrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo viser faren ved ytrings- og pressefrihed og fremhæver de positive aspekter ved censur, skriver flere kinesiske statsmedier ifølge Information.

Nyhedsbureauet Xinhua, der kontrolleres af kommunistpartiet, skriver som en reaktion på attentatet i Frankrig bla., at "der bør være begrænsninger på pressefriheden". Internetmediet Guanchazhe mener endda, at pressefriheden i Vesten har været med til at forværre etniske og religiøse spændinger.

"Set i det lys, så er det faktisk en velsignelse for alle etniske grupper i Kina, at vi her ikke har den slags pressefrihed," skriver Guanchazhe ifølge Information.

De kinesiske mediers udlægning møder dog hård kritik fra organisationen World Uighur Congress, som kæmper for muslimske uighuriske mindretals rettigheder i Xinjiang-provionsen. Organisationen kalder det hykleri, når kinesiske medier kritisierer europæiske medier for at være ufølsomme over for religiøse mindretal, mens de selv beskriver alle uighurer som terrorister.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs