MediaWatch

Kinsesiske medier: Censur er en velsignelse

Flere kinesiske statsmedier mener, at terrorangrebet i Paris viser europæiske mediers ufølsomhed over for religiøse mindretal. Derfor bør Kina glæde sig over deres censur, skriver de.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Terrorangrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo viser faren ved ytrings- og pressefrihed og fremhæver de positive aspekter ved censur, skriver flere kinesiske statsmedier ifølge Information.

Nyhedsbureauet Xinhua, der kontrolleres af kommunistpartiet, skriver som en reaktion på attentatet i Frankrig bla., at "der bør være begrænsninger på pressefriheden". Internetmediet Guanchazhe mener endda, at pressefriheden i Vesten har været med til at forværre etniske og religiøse spændinger.

"Set i det lys, så er det faktisk en velsignelse for alle etniske grupper i Kina, at vi her ikke har den slags pressefrihed," skriver Guanchazhe ifølge Information.

De kinesiske mediers udlægning møder dog hård kritik fra organisationen World Uighur Congress, som kæmper for muslimske uighuriske mindretals rettigheder i Xinjiang-provionsen. Organisationen kalder det hykleri, når kinesiske medier kritisierer europæiske medier for at være ufølsomme over for religiøse mindretal, mens de selv beskriver alle uighurer som terrorister.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs