Medie: Se og Hør-sagens tabere og vindere

Selvom Se og Hør-sagen endnu ikke har været for en domstol, har flere af de involverede endnu ikke fundet nyt arbejde, skriver BT.

Selvom Se og Hør-skandalen fortsat venter på at blive efterforsket af politiet og komme for en domstol, er mange af de involverede allerede ude af det gode selskab, skriver BT.

"Da sagen rullede, udbrød der en moralsk panik, hvor nogle arbejdsgivere var hurtige på aftrækkeren for at vise handling. Der var massiv fordømmelse i pressen, og både forskere og politikere var stort set enige om, at de alle havde gjort noget meget ulovligt, og at Qvortrup var den største skurk," siger medieprofessor Frands Mortensen fra Aarhus Universitet til BT.

Henrik Qvortrup er en af de otte sigtede i sagen. Qvortrups afløser som chefredaktør på Se og Hør Kim Henningsen er blandt de øvrige syv personer. Endnu er han dog for syg til at lade sig afhøre af politiet.

Se og Hør-journalisten Kasper Kopping, der havde den primære kontakt til tys-tys-kilden, er også sigtet i sagen og blev hjemsendt, da sagen brød ud. Han har endnu ikke fundet nyt arbejde. Det samme gælder tidligere udgiverdirektør i Aller Media Per Ingdal og mangeårig redaktionschef på Se og Hør Kim Bretov. Tidligere nyhedschef på Se og Hør Lise Bondesen har siden november arbejdet på Avisen.dk.

På torsdag skal Højesteret tage stilling til, om politiet kan få adgang til fortroligt materiale hos Aller Media i forbindelse med efterforskningen af sagen. Indtil nu har Aller Media fægtet med kildebeskyttelsen og nægtet politiet adgang til materialet med begrundelsen, at politiet får adgang til oplysninger om kilder, som er blevet lovet kildebeskyttelse, da de i sin tid gav ugebladet informationer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også