MediaWatch

Ebay-stifter dropper nyt medie efter redaktør-exit

Pierre Omidyar, Ebay-milliardær og ejer af First Look Media, siger farvel til adskillige nyansatte medarbejdere, efter stjernejournalisten Matt Taibbi, der skulle lede netmediet ’Racket’, gik i protest.

Pierre Omidyar, Ebay-stifter og ejer af First Look Media. | Foto: AP/POLFOTO/ARKIV

Efter knas med Pierre Omidyar og resten af ledelsen i Ebay-stifterens medieselskab First Look Media forlod den tidligere Rolling Stone-journalist Matt Taibbi i sidste måned det nye medie ’Racket’ i protest. Siden har Rackets skæbne været uvist, men nu har First Look Media ifølge Capital New York droppet planerne om at lancere siden og fyret holdet af nyansatte journalister.

Racket var en del af Pierre Omidyars mål om at skabe en række nichemedier bygget op omkring en vægtig journalistisk profil som redaktør. Her skulle mediet have fokuseret på at spidde pengemænd på Wall Street og være blevet First Look Medias andet medie. Det første - og hidtil eneste – er The Intercept, der har den tidligere Guardian-journalist og manden bag NSA-afsløringerne Glenn Greenwald i spidsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs