MediaWatch

Polfoto skal gøre DR-billeder digitale

Billedbureauet i JP/Politikens Hus’ er valgt til at stå i spidsen for opgave med at digitalisere 130.000 historiske billeder fra DR’s arkiv.

Billeder fra DR’s historie, der blandt andet omfatter pressebilleder af ældre dato, står over at skulle digitaliseres. Den opgave har Polfoto vundet, skriver billedbureauet i en pressemeddelelse.

Opgaven omfatter 130.000 billeder fra DR’s arkiver. Polfoto er i forvejen i gang med at digitalisere JP/Politikens eget arkiv med pressefotos fra 1908-1907 taget af pressefotografer på Ekstra Bladet, Politiken og Polfoto.

”Hos Polfoto er vi stolte over, at vores fokus på at levere den bedst opnåelige kvalitet inden for digitalisering nu betyder, at DR vil lade os reproducere dele af deres unikke fotomateriale. I de senere år har vores medarbejdere udviklet de særlige kompetencer, der gør os i stand til at håndtere meget store digitaliseringsprojekter,” siger Peter Thiesen, ansvarlig for Polfotos digitaliseringsprojekt, i pressemeddelelsen.

I slutningen af 2015 venter Polfoto og DR, at opgaven er overstået.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs