MediaWatch

Chefredaktør kunne straffrit holde drab hemmeligt

Tidligere chefredaktør på Information Lasse Ellegaard kan ikke retsforfølges for, at han undlod at fortælle politiet om korrespondenten Jan Stages mulige medvirken til politisk drab.

Foto: Thomas Borberg/POLFOTO/arkiv

Den tidligere udenrigsreporter hos bl.a. Information og Politiken, Jan Stage, var i 1971 med som chauffør i flugtbil, da han som cubansk agent var involveret i et drab på en boliviansk generalkonsul i Hamborg. Det fortalte han selv senere til Lasse Ellegaard, tidligere chefredaktør på Information. Ellegaard er dog på juridisk sikker grund, selvom han undlod at fortælle om Stages hemmelighed, skriver Berlingske.

Ifølge lektor i strafferet Trine Baumbach, så ligger det afgørende i, at Ellegaard ikke havde kendskab til Stages mulige medvirken, før drabet fandt sted.

"En af dansk journalistiks helt store hanelefanter"
”Hvis man først efterfølgende får den her viden, har man ingen anmeldelsespligt. Bliver man indkaldt i retten, har man pligt til at tale sandt,” siger hun til Berlingske.

En figur i den nye roman ’Ernestos Hænder’, skrevet af Morten Hesseldahl, er modelleret over Jan Stage. Det fik Lasse Ellegaard til i en artikel i Information at nævne, at Jan Stage ved flere lejligheder havde fortalt ham om sin rolle i drabet. Lasse Ellegaard og Jan Stage var begge reportere på Information i 1970’erne, mens Ellegaard senere vendte tilbage til avisen som chefredaktør.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs