MediaWatch

Mecom sælger hollandsk datterselskab til belgiere

Mecoms mindre hollandske selskab Limburg er endeligt solgt til belgiske Concentra for 324 mio. kr. Samtidig forbereder De Persgroep licens-ansøgning til konkurrencemyndighederne i forbindelse med Berlingske-salget.

Mens Mecom venter på, at de hollandske konkurrencemyndigheder godkender salget af Wegener og Berlingske, har de i mellemtiden solgt deres anden hollandske medieforretning Limburg (LMG) til den belgiske udgiver Concentra.

Det meddeler Mecom i en meddelelse til deres aktionærer.

"Bestyrelsen er glade for at kunne meddele, at salget af LMG nu er gennemført. Vi ønsker vores venner og kollegaer i Limburg en succesfuld fremtid under Concentras ejerskab," udtaler bestyrelsesformand i Mecom, Rory Macnamara, i meddelelsen.

Concentra betaler 324 mio. kr. (43,5 mio. euro) for Limburg, og salget reducerer Mecoms nettogæld med ca. 312 mio. kr. (42 mio. euro), meddeler det britiske mediehus.

Limburg udgiver de to regionale, hollandske aviser Dagblad de Limburger og Limburgs Dagblad, som har et samlet oplag på ca. 138.000. Limburg kom i 2013 ud med et overskud før skat på 33,5 mio. kr. (4,5 mio. euro) og per 30. juni i år var selskabets samlede aktiver vurderet til 331 mio. kr. (44,5 mio. euro), skriver Mecom.

Forhandlinger siden jul

Mecom og Concentra har ligget i forhandlinger siden december sidste år.

I februar meddelte parterne, at de havde indgået en indledende, ikke-bindende aftale om Limburg. I starten af september blev aftalen mere formel og bindende, da parterne underskrev en aktiekøbsaftale.

Belgiere kaster sig først over Berlingske i 2015

I samme ombæring meddelte parterne, at Mecoms største hollandske selskab, Koninklijke Wegener NV, som belgiske De Persgroep køber, har forpligtet sig at støtte Limburg med forskellige services til en værdi af mindst 33,5 mio. kr. (4,5 mio. euro) over tre år.

Indsender ansøgning

Mecom venter fortsat på, at de hollandske konkurrencemyndigheder, ACM, godkender salget af Wegener og Berlingske til De Persgroep.

Senest har ACM  meddelt, at salget kan skade det hollandske avismarked, og derfor kræver det, at De Persgroep ansøger om en særlig godkendelse. Samtidig har konkurrencemyndighederne brug for yderligere undersøgelser af konsekvenserne af handlen.

Berlingske-salg kommer under skarpere lup

En sådan licens forbereder De Persgroep i øjeblikket, skriver Mecom. Ifølge dem vil ansøgningen indsendt inden for en uge. Når den er modtaget, har ACM 13 uger til at foretage de yderligere undersøgelser. ACM har dog mulighed for at sætte stopuret på pause de gange, hvor der er behov for yderligere information.

Tidligere har Mecom oplyst, at de først venter en endelig beslutning fra ACM i slutningen af året eller kort efter.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs