MediaWatch

Nu kan journalister blive efteruddannet 17 nye steder

Pressens Uddannelsesfond har efter en udbudsrunde godkendt 17 nye kursusudbydere og i alt 148 efteruddannelseskurser, der kan tilbyde efteruddannelseskurser med støtte fra fonden.

17 nye kursusudbydere er sluppet gennem nåleøjet hos Pressens Uddannelsesfond (PU), og sammen med den kendte udbyder DMJX vil de udbyde 148 kurser med PU-støtte fra januar 2015.

Der var 25 kursusudbydere, der tilbød 427 kurser til Mediernes Efteruddannelse, og kvaliteten af kurserne har generelt været høj, skriver Pressens Uddannelsesfond i en meddelelse.

De største kursusudbydere er DMJX og SDU med henholdsvis 43 og 39 kurser. De øvrige kursus-udbydere har fået godkendt mellem 12 og ét kursus hver, den største private kursusudbyder er Mediekursus.dk.

Ud over de 148 kurser lægges også diplomkurser på portalen – et enkelt udbydes af KEA og resten af DMJX. Støtte til disse kurser skal dog søges individuelt hos PU.

Mediernes Efteruddannelse blev grundlagt, da PUs bestyrelse (DMA, DJ og DR) sidste år besluttede at udvide kredsen af udbydere af efteruddannelse til den danske mediebranche. De senere år har det kun været DMJX, som kunne udbyde kurser med PU-støtte.

De udvalgte kurser præsenteres på den nye portal www.mediernesefteruddannelse.dk. Portalen åbner for kursustilmelding i november, oplyses det.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs