MediaWatch

Nu kan journalister blive efteruddannet 17 nye steder

Pressens Uddannelsesfond har efter en udbudsrunde godkendt 17 nye kursusudbydere og i alt 148 efteruddannelseskurser, der kan tilbyde efteruddannelseskurser med støtte fra fonden.

17 nye kursusudbydere er sluppet gennem nåleøjet hos Pressens Uddannelsesfond (PU), og sammen med den kendte udbyder DMJX vil de udbyde 148 kurser med PU-støtte fra januar 2015.

Der var 25 kursusudbydere, der tilbød 427 kurser til Mediernes Efteruddannelse, og kvaliteten af kurserne har generelt været høj, skriver Pressens Uddannelsesfond i en meddelelse.

De største kursusudbydere er DMJX og SDU med henholdsvis 43 og 39 kurser. De øvrige kursus-udbydere har fået godkendt mellem 12 og ét kursus hver, den største private kursusudbyder er Mediekursus.dk.

Ud over de 148 kurser lægges også diplomkurser på portalen – et enkelt udbydes af KEA og resten af DMJX. Støtte til disse kurser skal dog søges individuelt hos PU.

Mediernes Efteruddannelse blev grundlagt, da PUs bestyrelse (DMA, DJ og DR) sidste år besluttede at udvide kredsen af udbydere af efteruddannelse til den danske mediebranche. De senere år har det kun været DMJX, som kunne udbyde kurser med PU-støtte.

De udvalgte kurser præsenteres på den nye portal www.mediernesefteruddannelse.dk. Portalen åbner for kursustilmelding i november, oplyses det.

Mere fra MediaWatch

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs