MediaWatch

Global: Flickr bygger bro til billedbureauer

Nyt studie dykker ned i, hvad der får kommentarfelterne til at koge over, amatør-fotografers højborg bygger bro til billedbureauer, og 1.300 færre avis-journalister i USA sidste år.

Foto: J. David Ake/AP/Polfoto

Forskning: Hårde nyheder skaber barske brugerkommentarer

Flere forskere har tumlet med tendensen til en hård tone i brugerkommentarer til nyhedsartikler på nettet, som nogen har døbt ”The Nasty Effect”. I et nyt studie fra Utah University og Arizona University har tre forskere gennemgået 6.400 brugerkommentarer til 706 artikler fra Arizona Daily Star for det, de kalder ”uhøflige” kommentarer. 22 pct. af alle brugerkommentarer indeholdte en eller anden form for uhøflighed og mere end halvdelen (55.5 pct.) af alle artiklerne indeholdte mindst én barsk brugerkommentar, skriver Nieman Journalism Lab, der har kigget nærmere på undersøgelsen. Da forskerne undersøgte, hvilke artikler der oftest var genstand for en rå tone i brugerkommentarerne, var det typisk nyheder om såkaldte ”hårde” emner som politik, kriminalstof og økonomi. Den mest udbredte form for ”uhøflighed” var brugen af øgenavne, som kunne observeres i 14 pct. af alle kommentarer. Omvendt fandt forskerne ikke klare beviser for, at det er de samme få, ihærdige brugere, der står for hovedparten af brugerkommentarerne med den rå tone.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs