MediaWatch

Global: Svensk Metro outsources til nyhedsbureau

Nyhedsbureauet TT skal fremover udgive Metro på papir og hovedparten af de nuværende avis-medarbejdere står til at miste jobbet, NYT ville kunne klare sig uden print, og Bonnier i Tyskland lægger arm med Amazon.

Metro i Sverige outsourcer avisen til nyhedsbureau

Ritzaus svenske søster-nyhedsbureau TT får fremover ansvaret for også at udgive en avis. I et opsigtsvækkende træk outsourcer Metro-koncernen, der er ejet af svenske Kinnevik, nu deres svenske avis, skriver Dagens Media. På grund af forhandlinger med personalet kan Metros chefredaktør Andreas Ohlson ikke fortælle præcis, hvor mange medarbejdere der vil miste  deres job i forbindelse med omlægningen. Det bliver dog formentlig hovedparten af de redaktionelle kræfter, så der kun vil være en lille kerne af avis-medarbejdere tilbage. I stedet skal Metro bruge de redaktionelle kræfter på Metro.se. Metro og TT har hidtil kørt et samarbejde om avisens sportssider og dele af indenrigsdækningen. TT’s overtagelse af ansvaret for Metro-avisen sker i begyndelsen af august.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Nyt nordisk indhold forsvinder fra HBO Max som led i omlægning

HBO Max dropper produktion af originalt indhold i de nordiske og centraleuropæiske lande, herunder Danmark, kort efter selskabet endelig fik sat gang i produktionerne. Det er en del af en større øvelse igangsat af ejerkoncernen Warner Bros. Discovery og medfører også, at den nye danske serie Kamikaze forsvinder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs