MediaWatch

Global: Pressefriheden dykker til laveste niveau i et årti

Den globale pressefrihed har ramt det laveste niveau i ti år, New York Times' oplag er stigende og Fast Company løber med titlen som årets magasin i USA.

Pressefriheden dykker til laveste niveau i ti år

Den globale pressefrihed har nået sit laveste niveau i ti år på grund af forværrede forhold i Egypten, Tyrkiet, Jordan, Libyen og Ukraine samt angrebene på journalister, der har dækket Snowden-filerne i England og USA, lyder det fra amerikanske Freedom House i sin rapport for 2013,  skriver The Guardian. Ud af de 197 lande, som Freedom House har vurderet, bliver 63 betegnet som frie, 68 er delsvis frie, mens 66 ikke er frie. Storbritannien, der godt nok falder ind i kategorien af frie lande, er faldet til en plads som nummer 36 på grund af landets hårde tilgang til medier og journalister, der har afdækket Snowden-filerne. Samme årsag er bag USA's fald til 30. pladsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs