MediaWatch

Global: Hollandsk opstartsmedie henter 24.000 abonnenter

Mediet De Correspondent sikrer tusindvis af abonnenter uden endnu at være gået i luften, Internationale læsere skal redde The Guardian, og Mail Online lancerer australsk version.

Hollandsk opstartsmedie henter 24.000 abonnenter

Det er gået stærkt for det hollandske opstartsmedie De Correspondent, siden mediet blev annonceret i september. På kun få måneder har De Correspondent, der bliver et digitalt magasin, fået 24.000 abonnenter, der hver betaler 60 euro. Mediet blev præsenteret for rullende kameraer på hollandsk tv, og det satte fart i mediets crowdfunding-kampagne, der nåede målet om at rejse 1,3 mio. dollars på otte dage, og i alt rejste 1,7 mio. dollars, skriver GigaOm. Projektet er stadig så nyt, at De Correspondents site endnu ikke er klart, men løftet om et medie med fokus forklarende artikler og det lange perspektiv i samfundsudviklingen frem for hurtige nyheder, ser altså ud til at vække genklang hos de hollandske mediebrugere. De Correspondent skal desuden være reklamefri og leve udelukkende af indtægterne fra abonnenter.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs