MediaWatch

Dansk tegneseriestribe indtager amerikansk avismarked

Fra november skal Wulffmorgenthalers syrede og politisk ukorrekte tegneserieunivers trykkes i 71 amerikanske aviser.

Amerikanske avislæsere bliver nu for alvor udsat for Wulffmorgenthalers syrede humor, når stribemagerne Anders Morgenthaler og Mikael Wulffs striber fra november bliver trykt i 71 amerikanske aviser.

De to humorister har landet aftalen ved hjælp af verdens største agentur for formidling af tegneserie,  Uclick. Aftalen er derudover den største for en ny stribe i agenturets historie, skriver Søndagsavisen.

Wulffmorgenthalers stribe har herhjemme optrådt i Politiken, hvor duoen også står for undersiden Heltnormalt.dk under avisens hjemmeside. Striberne findes allerede i en række internationale publikationer som Die Welt i Tyskland, De Telegraaf i Holland og Helsinki Sanomat, ligesom Heltnormalts online-univers også findes i norske og svenske versioner.

Selvom striberne nu for alvor får eksponering på den anden side af Atlanten, så prøver Anders Morgenthaler ikke at fokusere så meget på datoen.

”Det er den slags datoer, jeg prøver at lade være med at tænke på, og dybest set er det heller ikke den dag, der gør forskellen. Det bliver de kommende måneder, der viser, hvor stor succesen bliver,” siger Anders Morgenthaler til Søndagsavisen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs