MediaWatch

Aller køber "norsk BT"

Aller Media køber 100 pct. af aktierne i den norske tabloidavis Dagbladet og bliver dermed en ny norsk mediegigant.

Aller har nu skrevet under på den købsaftale, der giver mediehuset kontrol med Norgest næststørste tabloidavis Dagbladet. Det skriver det norske nyhedssite Kampanje.com.

Aller har overtaget 100 pct. af aktierne i Berner Media Holding, der er Berner Gruppens mediedivision, der udgiver Dagbladet.

Dermed vover Aller sig ind på dagbladsmarkedet og bliver samtidig en ny norsk mediegigant med en samlet omsætning på over 2 mia. norske kroner.

Aller har i forvejen en række ugeblade på det norske marked, bl.a. Se og Hør, Allers og KK. Koncernen omsætter i forvejen for omkring 1,3 mia. norske kroner (nok) på det norske marked. Dagbladet føjer en omsætning på ca 830 mio. nok til, og dermed bliver Aller målt på omsætning større end ugeblads- og magasinrivalen norske Egmont Hjemmet Mortensen.

Økonomisk nød at knække

Dagbladet er Norges næststørste tabloidavis og Dagbladet.no er det tredje største nyhedssite. Avisen står dog over for nogle økonomiske udfordringer.  Sidste år havde avisen et driftsunderskud på 0,5 mio. nok, mens netavisen havde et overskud på ca. 16 mio. kr., skriver Kampanje. Og avisen er, lige som Allers norske titler,  udfordret af faldende oplag og læsertal. Sidste år tabte Dagbladet 10 pct. af læserne.

Aller mener dog, at købet kan styrke både Dagbladet og Allers position på det norske marked.

"Med dette opkøb står vi langt stærkere i en krævende tid for norske medier, og vi ser frem til at videreudvikle et slagkraftigt, moderne, mangfoldigt og konkurrencedygtigt mediehuse," siger den adm. direktør i Aller Media A/S, Roger Hansen, til Kampanje. 

Selskaberne oplyser ikke købsprisen. Vurderinger har tidligere varieret mellem 200 og 400 mio. nok. Det tidligere Apressen, Amedia, har, ifølge Kampanje, før budt 200 mio. nok. på Dagbladet, men det bud blev afvist.

"Med denne løsning har man fundet et hjem for medievirksomheten som er til selskabets bedste. Dagbladet kommer ind i en veldrevet, medievirksomhed. Ejerskapet bliver placeret hos en professionel medieaktør med lang erfaring og tilstedeværelse i Norge," siger adm. direktør i Berner Media, Tore Stangebye, til Kampanje.

Danske rygter

Der har i forbindelse med salget af Berlingske Media i Danmark været forlydender om, at Aller Media også har forhandlet om en overtagelse af den danske avis- og mediekoncern. Dette er dog hverken bekræftet af Aller eller Berlingske.

 Aller tættere på køb af Dagbladet i Norge

Avis: Bladhus bød 350-450 mio. kr. for Berlingske-koncern

Analytiker: Aller kan stå klar i kulissen hos Berlingske 

Mere fra MediaWatch

Dentsu og MBA nedlægger stillinger

Svy stillinger i mediedelen af Dentsu Danmark er blevet nedlagt. Ifølge direktør er der tale om rettidig omhu med udsigt til et 2023, der vil blive præget af økonomisk krise. Hos reklamebureauet Mediacom Beyond Advertising, MBA, bliver fem afskediget, fordi bureauet oplever, at nogle kunder holder igen med projekter.

Ny "lytterobot" skal genkende musik i DR-programmer

DR har fuldautomatiseret processen med at notere, hvilket musik der bliver brugt i radioprogrammer og podcasts. Løsningen kan også bruges til at indsamle data om kønsbalancen blandt kunstnerne, der bliver spillet på DR’s kanaler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs