Dao-topchef ønsker ændring af postloven

Med en indskrænkning af befordringspligtige produkter, offentligt udbud af services og strenge krav i udbuddet er det muligt at sikre bedre og billigere postservice, mener Hans Peter Nissen.
Foto: Jp/politikens Hus
Foto: Jp/politikens Hus

Der er brug for en ”oprydning” i postloven, skriver adm. direktør i distributionsselskabet Dao, Hans Peter Nissen, i et debatindlæg i Berlingske.

Dao, som ejes af majoritetsejer JP/Politikens Hus samt af Berlingske Media og JFM, distribuerer foruden aviser pakker, og Hans Peter Nissen mener ikke, at pakker i postloven bør være omfattet af den statslige befordringspligt, som giver tilskud, fordi en række private aktører i flere år har vist, at de kan løse opgaven på markedsvilkår.

Han mener, at nogle typer af produkter bør sendes i udbud, og at et udbud bør være betinget af, at de bydende virksomheder er landsdækkende, har gennemsigtige priser, samt at virksomheden har overenskomst.

”Med disse tre enkle skridt – indskrænkning af de af befordringspligtige produkter, offentligt udbud af enkelte befordringspligtige services og strenge krav i udbuddet – er det muligt at sikre bedre og billigere postservice til danskerne til gavn for både markedet og statskassen. Markedet og forbrugerne er klar – nu skal politikerne vise, de har viljen til at følge med tiden og modernisere postloven,” skriver Hans Peter Nissen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også